E-bike kopen: handige tips

In het verleden werden elektrische fietsen nog gezien als fietsen voor oudere. Zo zijn ze natuurlijk ideaal voor oudere mensen, maar is dit nu niet meer het werkelijke beeld. Er zijn namelijk genoeg jongeren die kiezen voor een elektrische fiets. De elektrische fiets is tegenwoordig razend populair onder de Nederlanders. Aan het gebruik van een e-bike zitten natuurlijk diverse voordelen die ideaal zijn. Zo hoef je geen benzine meer te betalen en is de aanschaf een stuk goedkoper. Ook ondersteunt de e-bike bij het fietsen en heb je het gevoel dat je altijd wind mee hebt. Over het algemeen is de e-bike ideaal, maar waar moet je nu op letten als je een e-bike wilt kopen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je hier een duidelijk beeld van krijgt.

Verschillen

Er zijn momenteel veel verschillende elektrische fietsen beschikbaar als je een e-bike kopen wilt. Dit kan het ontzettend moeilijk maken om een juiste keuzes te maken. E-bike zijn behoorlijk duur in aanschaf en kunnen soms wel paar duizend euro kosten. Toch zijn er veel verschillen tussen de verschillende e-bike merken. Zo zijn de kleuren van de fietsen anders, maar zit er ook een verschil in capaciteit. Sommige fietsen kunnen namelijk maar 50 km afleggen, terwijl de andere fietsen een bereik hebben van 100 km. Ook zitten er verschillen bij het frame en het vermogen van de fiets.

Remsysteem

Ook heeft iedere elektrische fiets een ander remsysteem. Je behaalt vaak hoge snelheden met een elektrische fiets en daarom moet het remsysteem ook goed zijn. De voorkomendste remsysteem is toch echt de rollerbrakes. Zo is dit systeem vergelijkbaar met een trommelrem en is deze minder gevoelig voor slijtage. Kies alleen voor elektrische fietsen met een rollerbrake, zodat je zeker weet dat je een goede rem hebt.

Zoek de juiste aanbieder

Op het internet zijn er veel verschillende aanbieders als het gaat om elektrische fietsen. Kijk daarom goed naar de verschillende aanbieders en controleer de website. Op de website zie je namelijk het hele aanbod en kun je erachter komen welke fiets het beste bij je past. Iedere aanbieder heeft een ander aanbod en hier moet naar gekeken worden. Vergelijk de aanbieders op aanbod, prijs en natuurlijk ook de kwaliteit. Weet je het niet zeker? Kijk dan eens naar de reviews van de aanbieder en controleer wat de andere klanten ervan vinden. Het voordeel van online bestellen is dat de elektrische fiets bij je thuis bezorgd wordt.

Geef een reactie