Het huis verbouwen om samen te wonen

Samenwonen is natuurlijk al een hele stap, en iets waar je trots op mag zijn. Want het is een mega stap die je maakt naar het volwassen leven. Maar nou kan het ook zo zijn, wat een vriendin van mij heeft, is dat haar vriend al op zichzelf woonde en zij er bij intrekt. Maar het huis is natuurlijk helemaal ingericht naar zijn smaak en nu moeten ze er samen een huisje van maken wat van hun beiden is en niet van maar een persoon. En ik vind dat ze dat geweldig hebben aangepakt. Het zijn ook goede tips die jij kan gebruiken wanneer je in deze situatie terecht komt. Ideaal dus.

Loop een rondje door het huis

Het klinkt misschien heel stom, maar het is logisch dat het huis natuurlijk al vol staat met meubels en spullen. Maar we weten allemaal dat smaken verschillen en je misschien niet alles mooi vindt wat er op het moment staat. Zolang je nog niet bij diegene woont heb je ook nog niet echt het recht om er iets over te zeggen, maar als je gaat samen wonen dan moet je natuurlijk wel gaan kijken hoe je dit gaat aanpakken. Loop daarom samen het huis door om te kijken wat er nou allemaal in het huis staat en wat mag blijven en wat je liever ziet gaan. En dit moet uitgesproken worden, zolang je het niet uitspraak kan je er samen ook niet geheel uit komen. En je moet er samen natuurlijk wel met plezier gaan wonen. Dus durf te zeggen dat je iets niet leuk vindt. En dit geld dan voor het gehele huis, elke kamer en elk hoekje.

De badkamer iets aanpassen

Buiten dat jij jouw spullen natuurlijk ook in de badkamer kwijt moet, is het ook misschien handig om een kleine verbouwing te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen zodat je dubbele wastafel hebt. Ideaal natuurlijk en zo heb je allebei altijd ruimte om je ochtend- of avond routine te doen zonder elkaar in de weg te lopen. En dat is natuurlijk fijn. Want niet iedereen is een ochtendpersoon en dan is je eigen ruimte hebben natuurlijk wel fijn.

Het is natuurlijk niet dat je deze tips perse moet opvolgen om goed samen te kunnen wonen, voor iedereen is het anders. Wie weet heb jij wel een andere goede manier om te gaan samen wonen, en misschien heb je juist wel iets aan deze tips.

Geef een antwoord