hond

Alle dingen die je moet weten als je een hond aanschaft

Het is natuurlijk super leuk om een nieuw dierenvriendje in huis te hebben, maar veel mensen onderschatten dit. Vaak kopen mensen in een impulsieve actie een hond en hebben hier dan niet goed over nagedacht. Toch zijn er echt een hele hoop punten waar je rekening mee moet houden als je een hond in huis neemt. Het is ook slim om van te voren wat onderzoek te doen over het ras waar je voor wilt gaan. Elk hondenras is weer anders en heeft daarom ook andere verzorging nodig.

Een duur grapje

Vaak gaan mensen al de mist in bij de voorbereidingen. Je hebt veel nodig voordat je überhaupt de hond in huis hebt. Je moet zorgen dat hij een goed slaapplekje heeft. Hiervoor kan je in het begin als het nog een puppy is kiezen voor een bench. En later als je hond volwassen is kan je een hondenmand kopen waar hij dan in kan slapen. Ook moet je natuurlijk kijken wat voor voeding bij jou hond past. Je kunt kiezen uit harde brokken, zachte/natte brokken, vlees en groente. Bekijk goed welke voeding jou hond het lekkerst vind en kijk ook wat het beste is voor de gezondheid van je hond. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om een aantal speeltjes aan te schaffen. Dit is goed voor de ontwikkeling van je hond en voor zijn plezier natuurlijk. Vaak hebben mensen niet zo goed door hoe duur het eigenlijk is om een hond aan te schaffen en dit kan daarom wel is als een verassing komen.

Uitlaten en verzorging

Een hond moet natuurlijk een aantal keer op een dag uitgelaten worden. Denk goed bij jezelf over na of dit haalbaar is voor jou i.v.m. werk etc. Als je een flexibele baan hebt of je werkt geen hele dagen dan zal dit geen probleem voor jou zijn. Heb je een half 9 tot 5 baan van vijf dagen in de week dan kan dit wel een probleem zijn. Zorg voor voldoende mogelijkheden door bijvoorbeeld familie en vrienden te vragen. Als je op vakantie gaat moet je ook zorgen voor opvang voor je hondje. Je kunt hem bijvoorbeeld bij familie brengen maar als dat niet gaat dan kan je denken aan een hondenhotel. Dit is een verblijf waar meerdere honden bij elkaar verblijven en die worden daar ook verzorgd. Tegen een lage prijs kan je hier je hond brengen. Het is ook goed om ongeveer 1 keer in de 2 maanden je hond te wassen. Door het uitlaten en het rollen door het gras kan je hondje best vies en vuil worden. Het is belangrijk dat de vacht goed schoon blijft.

Geef een reactie