bermuda

Korte broek voor mannen

De korte broek voor mannen…Veel vrouwen vinden het not done. Misschien nog nét in de vakantie, maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op. Toch kan de bermuda voor heren op stijlvolle wijze gedragen worden, zonder dat de man lijkt op een 10-jarig jochie. Soms hebben mannen niet zulke aantrekkelijke benen en zie je ook nog wel mannen die een korte broek dragen, met daaronder witte sokken in open sandalen. Dán is een bermuda voor heren écht onaantrekkelijk. Om op gepaste wijze een korte broek te dragen kan je onderstaande tips gebruiken om op jezelf toe te passen.

Kies de stijl die bij je past

Je kunt als man kiezen voor een nette korte broek maar ook voor de stoere bermuda. Het is natuurlijk niet óf netjes óf stoer. Er is ontzettend veel variatie in de bermuda voor heren.

Ben je iemand die kiest voor conservatieve kleding, dan kan een chino short met een mooie, linnen blazer fantastisch ogen. Dat is dan helemaal jou stijl. Mannen die van casual houden zien er prima uit in een korte spijkerbroek. Pas echter wel op met spijkerbroeken die voorzien zijn van scheuren. Voor de wat oudere heer, die zich in een korte spijkerbroek met moderne scheuren vertoond, is dit een beetje te veel van het goede.

Bouw, huidskleur en de juiste lengte van de broek

Probeer je altijd te kleden naar je eigen figuur en probeer niet iemand anders na te doen. Met het dragen van een bermuda zal je altijd rekening moeten houden met de vorm van je benen. Heb je wat dikkere bovenbenen of zijn het je kuiten die de boventoon voeren. Ook dunnere benen komt bij mannen veel voor.

Heb je wat dikkere dijen dan is het verstandig om je bermuda in een wat donkere tint te dragen. Heb je dunne benen dan zal een uitgesproken print het beste bij jou staan. Het kan natuurlijk ook zijn dat je precies de goede benen hebt om een korte broek te dragen. Ga dan voor kleur! Vooral wanneer je benen een aantrekkelijke bruine tint hebben. Iemand met wat wittere benen, kan beter zijn bermuda in een neutrale kleur kiezen.

Te kort

Pas er voor op om een niet té korte broek te dragen. Dat ziet er echt niet uit. Te lang is natuurlijk ook weer niet goed. Kies voor een lengte die er nét tussen in zit. Dan valt de zoom halverwege het dijbeen.

Sokken

Het dragen van een paar witte of zwarte sokken onder je bermuda is echt een aanfluiting voor de rest van je outfit. Natuurlijk mag je best sokjes dragen, maar zorg er dan voor dat deze nauwelijks te zien zijn. Hetmeest prettige is, om een paar slippers te dragen onder je korte broek.

Geef een reactie