bali

Een geweldige reis in Bali

Rondreizen door Bali, het mooiste eiland van Indonesië. Een meisjesdroom die voor mij vorig jaar uit mocht komen. Samen met 2 vriendinnen besloten we de backpack in te pakken en in het vliegtuig te stappen. Wat een ervaringen allemaal, waar moet ik beginnen?

 

 

Plannen en organiseren

Met zijn drieën moesten we een hoop plannen en organiseren. Rondreizen in Bali kan met een organisatie maar je kunt ook de keuze maken om het allemaal zelf te plannen. Er zijn zelfs personen die het vliegtuig instappen en pas bij aankomst gaan kijken waar zij naar toe gaan. Dat leek ons dan weer helemaal niks. We hebben lang gekeken naar de opties en naar de kosten. Je kon ook gedeeltelijk met een reisorganisatie gaan. Zo kwam je op meerdere plekken in Bali maar kon je toch je eigen ding gaan doen. Dat leek ons erg fijn, we zijn nog allemaal maar begin 20 en hebben allemaal nog niet zo veel reiservaring. Mocht er wat met ons gebeuren konden we altijd naar de reisorganisatie stappen. De kosten lagen dan wel iets hoger maar veiligheid staat bij ons op de eerste plek.

 

 

Aankomst Bali en activiteiten

Bij aankomst op Bali was het vroeg in de ochtend. Na een slopende vliegreis en een lange tussenstop waren we allemaal erg moe. We wilden eigenlijk gewoon de eerste vakantiedag slapen in de hotelkamer. Toch besloten we dat niet te gaan doen. Een rondreis in Bali houdt in dat je niet meer dan 2 dagen op dezelfde plek bent en we zaten de eerste 2 dagen in een heel mooi gebied dus dat zou zonde zijn. We besloten 6 uur te gaan slapen, tot 3 uur in de middag. Daarna even oppeppen onder de douche en dan naar buiten, Bali ontdekken! We hebben van alles gedaan uiteindelijk, hebben veel geleerd van de cultuur. De echt toeristische plekken vonden wij wat minder overigens. Het mooiste wat ik in heel de reis heb mee mogen maken was de wandeltocht tussen de rijstvelden, wat omhoogliep op een berg. De natuur, de hardwerkende mensen. Hier en daar een kindje tussendoor die lekker aan het spelen was, zo onbezorgd. Zelfs af en toe dieren zoals een ezel ging zijn gang en trok zich niks aan van een groepje die daardoorheen liep. Het eten mis ik ook ontzettend! Ik snap wel dat er geen dikke indo’s zijn, het eten is daar allemaal vers en heerlijk gekruid. We zijn 12 dagen weg geweest maar er konden nog makkelijk 60 dagen bij!

Geef een reactie