huwelijksreis

Top 3 bestemmingen voor een huwelijksreis

Een vriendin van mij gaat binnenkort trouwen en ik heb als hoofd-bruidsmeisje de taak gekregen voor het regelen van een huwelijksreis voor de twee tortelduifjes. Dat gebeurt tegenwoordig steeds meer. Er worden geen huwelijkscadeautjes gekocht voor het kersverse stel, maar er wordt een inzameling gedaan om de huwelijksreis (deels) te bekostigen. Zo heeft mijn vriend onlangs een behoorlijk bedrag bij elkaar kunnen rapen voor zijn beste maat en zijn vrouw om naar Nieuw-Zeeland te gaan met zijn tweetjes. Ze woonden al jaren samen, dus een servies-setje geven is dan ook niet heel nuttig meer. Misschien is het ook wel een beetje ouderwets. In ieder geval sta ik voor de vraag waar ik mijn beste vriendin heen ga sturen met haar (soon to be) echtgenoot. Ik heb de volgende top drie voorgelegd aan mijn mede bruismeisjes.

Curaçao

Op alle sites die ik kon vinden stond Curaçao op nummer 1. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar ik kan me zeker goed voorstellen dat dit een romantische plek is om naartoe te gaan om even van elkaar te kunnen genieten. Zon, zee en strand is hier in overvloed en de chilled vibe van Curaçao laat je helemaal de-stressen van de bruiloft! Bovendien kun je Curaçao zo duur maken als je zelf wil. Zo kun je in luxere hotels verblijven, maar is er ook helemaal niets mis met een appartementje aan het strand. Uitstapjes maken kun je daar genoeg, zoals een tripje naar Klein Curaçao of de vrolijk gekleurde huisjes in Willemstad bewonderen. Kortom: een goede eerste keuze voor een huwelijksreis.

Malediven

Dit kan niet geheel als een verassing komen: de Malediven zijn een populaire bestemming voor een huwelijksreis. En laten we heel eerlijk zijn: huwelijksreis of niet, de Malediven staan bij iedereen wel op het lijstje. Helder zeewater, hotels gebouwd bovenop de oceaan, enorme suites met zelfs een glijbaan die eindigt in de zee. Ja. Dit zou een droom zijn voor ieder pasgetrouwd stel. Mocht het budget er zijn (misschien een rijke oom of opa in de familie?) dan zou ik dit zeker cadeau doen. Die staan voor eeuwig bij je in het krijt!

Bali

Bali is niet alleen voor huwelijksreizen, maar tegenwoordig ook voor de backpackers een populaire bestemming. Bali ontploft inmiddels van de hippe strandtentjes en uitgaansgelegenheden, maar vergis je niet: Bali is ook een prachtige en romantische plek om als getrouwd stel te verblijven. Ruil een hostel in voor een mooie suite of – indien het budget niet al te ruim is – een privé kamer. Bali zou ik aanraden voor een wat sportiever en actiever stel: veel mogelijkheden tot uitstapjes en surfen, maar luieren op het strand kan natuurlijk ook gewoon. Romantisch, die zonsondergang bekijken!

Geef een reactie