safari namibie vakantie canada

Wat wordt onze volgende bestemming?

Ik ben nog maar net terug van een kleine mini-vakantie in Spanje, maar ik begin de reiskriebels al weer te voelen om eerlijk te zijn. Aan het afsluiten van een leuke trip zit voor mij altijd onlosmakelijk de volgende vraag verbonden: “Where do we go next?”. Dit betekent niet dat mijn vakantie niet leuk was. Integendeel, het is gewoon dat ik ontzettend veel van reizen houd. Ik doe niets liever.

Zomerbestemming 2019

De zomer komt er nu echt snel aan en ik heb nog steeds geen vakantie geboekt. Ik mag mij nu dus absoluut en zonder schuldgevoel weer met het plannen van mijn volgende reis bezig houden. Mijn vriend en ik zijn redelijk avontuurlijk aangelegd. Jaren geleden, tijdens één van onze eerste dates, kregen wij dan ook allebei het zogenaamde meant to be-gevoel toen wij er achter kwamen dat een safari op onze beide bucketlists staat. Nu zijn we inmiddels bijna vijf jaar en vele reizen verder, maar van een safari is het nog steeds niet gekomen. We hebben ondertussen allebei een leuke baan, een salaris waarover wij niet hoeven te klagen en hebben samen een stabiele thuisbasis gecreëerd. Misschien is de zomer van 2019 dus wel het moment dat wij eindelijk op safari gaan! Een safari in Afrika is dus onze eerste optie.

Op safari in Namibië

De opties voor safari’s zijn natuurlijk eindeloos. Gelukkig kwamen wij online een lijstje tegen dat ons flink op weg heeft geholpen. Volgens deze lijst zijn de mooiste landen voor een safari in Afrika: Tanzania, Kenia, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Ik ben zelf al eens in Kenia geweest, mijn vriend in Tanzania en wij hebben samen meerdere keren Zuid-Afrika bezocht. Ons oog viel dus ook al snel op een interessant en goed geprijsd reispakket: safari Namibië. Met deze reis ga je in een huurauto ongeveer twee weken rondrijden door het prachtige Namibië, waar je volop van de Nationale Parken, woestijnen, oases en wilde dieren kunt gaan genieten.

Roadtrip in Canada

Nog niets staat vast, want wij hebben nog een tweede optie. Het is totaal iets anders dan een safari in Namibië, maar wel iets wat wij beiden graag een keer willen doen: rondreizen door Canada. Online hebben wij een zeer aantrekkelijk vakantie Canada-pakket gevonden welke wij nu sterk overwegen. Twee weken lang rondrijden in een jeep, bruisende steden bezoeken, wandelen in National Parks en op avontuur bij een vulkaan. Dat klinkt goed, toch?

Reis boeken

De plannen voor onze zomervakantie van 2019 zijn dus gemaakt. Het enige wat wij nog hoeven te doen is de knoop doorhakken en definitief boeken. Wat denk jij? Voor welke reis zullen wij gaan: safari Namibië of de vakantie Canada? Ik hoor het graag!

Geef een reactie