Sporten in de zon

Hoewel het soms te warm kan zijn om in de zomer te sporten, kan het voor andere sporten juist fijn zijn dat het zonnetje buiten schijnt. Want niemand heeft zin om buiten te sporten wanneer het regent. Dus welke sport ga jij beoefenen deze zomer? 

Hardlopen

Buiten hardlopen kan heerlijk zijn in de zomer. Geen wind, geen regen, de zon in je gezicht, helemaal top. Wel kan het overdag soms enorm heet zijn, te heet om te lopen. Sommige mensen vinden het daarom prettiger om juist heel vroeg in de ochtend te rennen, anderen rennen liever later op de avond. Wat je dan ook liever doet, zorg in ieder geval dat je genoeg drinkt na afloop. Met sporten in de zomer verlies je nog meer vocht dan normaal gesproken, dus dit moet je meteen weer aanvullen. 

Balsporten

Veel balsporten zijn ook heel leuk om buiten te doen in de zomer. Voetbal, basketbal, tennis, tafeltennis, badminton en ga maar door. Leuk om met vrienden buiten te doen, of als familie activiteit op vakantie bijvoorbeeld. Met deze sporten ben je zo een paar uur bezig, je krijgt beweging, en je bent gezellig met andere mensen bezig. Wanneer je last hebt van blessures, moet je soms met een brace sporten, zoals een kniebrace. Hoewel dit enorm vervelend kan zijn in de zomer, is het wel noodzakelijk dat je de brace gewoon aandoet. Aangezien de brace waarschijnlijk gaat stinken door al het zweet door de hitte, zou ik aanraden om hem wel af en toe te wassen. Als je op vakantie geen wasmachine ter beschikking hebt, probeer hem dan in ieder geval af en toe met de hand uit te wassen. Ook bij de balsporten, blijft het belangrijk dat je goed blijft drinken. 

Zwemmen

Een andere, misschien wel overduidelijke activiteit om te doen tijdens de zomer, is zwemmen. Als je geen zwembad in de tuin hebt, is er misschien wel een openbaar zwembad in de buurt, zoals een baggergat bij mij in het dorp. Let er in dat geval wel op dat er geen blauwalg en dergelijke in het water zitten. Als je op vakantie bent, hangt het natuurlijk van je bestemming af waar je zou kunnen zwemmen. Misschien zit je wel in een hotel met een zwembad waar je lekker kunt afkoelen. Of breng je hele dagen door op het strand, en kun je af en toe lekker de zee in duiken. In de ardennen, kun je ook in veel rivieren zwemmen. Hier kun je ook meteen andere sporten beoefenen zoals rots springen. Een andere leuke activiteit is abseilen of klimmen.

Geef een reactie