hangmat

Reis naar Thailand? 5 tips die je absoluut niet mag overslaan

Reis

Ga je binnenkort op vakantie naar Azië? Wat spannend en wat onwijs leuk voor je! Misschien ben je al eerder op reis geweest naar een ver oord, misschien ook niet, maar één ding is zeker: dit gaat een onvergetelijk avontuur voor je worden. De mensen zijn zo aardig, de natuur is prachtig en de culturele hoogtepuntjes zijn niet op je handen en voeten te tellen. Zorg er dus voor dat je voldoende tijd incalculeert om alles te kunnen doen wat je zou willen doen. Niets is zo vervelend als moeten haasten in één van de mooiste landen ter wereld. Ik kan me voorstellen dat je nog helemaal niet zo goed weet wat je eigenlijk allemaal wil gaan doen. Daarom heb ik in deze blog een paar  tips op een rijtje gezet van dingen die je absoluut zou moeten doen.

Tips

  • Olifanten aaien in een natuurpark. Let er hierbij op dat je eerst goed opzoekt of het park waar je heen wil wel goed met de dieren om gaat. Een park wat ritjes op olifanten aanbiedt is dit zelden.
  • Aapjes kijken! Of je dit nou doet op een eiland in het zuiden van Thailand, of bij een tempel ergens in het midden van het land: je wil dit gezien hebben. Let er wel op dat je geen waardevolle spullen mee neemt. Alles wat je bij je draagt wordt in een oogwenk door de aapjes gekaapt. Serieus, ze zijn zelfs slim genoeg om met je te onderhandelen voor eten.
  • Drinken uit een kokosnoot. Op elke straathoek zie je kokosnoten die opengeslagen worden voor een heerlijk verse portie kokoswater. Dit is harstikke goed voor je huid en haar, en, nog belangrijker, heerlijk verfrissend in de hitte die vrijwel overal voelbaar is.
  • Slapen in een hangmat in een prachtig stukje natuur. Op veel eilanden bieden ze je slaapplekken aan onder de nachtelijke hemel. Doen! Misschien slaap je niet zo lekker als in een hotel, maar de opkomende zon zal één van de mooiste dingen zijn die je gaat zien.
  • Pad Thai eten (en heel vaak!). Dit typisch Thaise gerecht smaakt nergens zo heerlijk als op de straten van Thailand zelf. Eet smakelijk!

 Plezier

Het belangrijkste is natuurlijk dat je gewoon plezier hebt en je eigen tempo aanhoudt. Ben jij van nature een snelle reiziger? Lekker blijven doen. Blijf je liever wat langer hangen op bepaalde plekken? Ook dat is helemaal prima. Zolang je maar gaat genieten. Laat je weten hoe het was?

Geef een reactie