vakantie

Tips voor een heerlijke vakantie naar de zon

Het is weer die geweldige tijd van het jaar: het is vakantietijd! Die vakantie waar je al vanaf het begin van het jaar van droomt, die staat eindelijk voor de deur. Je neemt die welverdiende pauze van je werk en gaat voor genieten! Veel Nederlanders gaan alleen tijdens de zomer op vakantie. Als jij ook tot die groep behoort, dan wil je natuurlijk het optimale halen uit jouw welverdiende weken rust. Daarom vertel ik vandaag hoe je eenvoudig een heerlijke vakantie naar de zon ervaart. Als zonvogel heb ik inmiddels al behoorlijk wat ervaring opgedaan. Daarom geef ik je handige, concrete tips. Deze kun je gelijk toepassen! Dus ga er goed voor zitten. Ook dit is onderdeel van de voorpret van de vakantie!

#1 Het begint gelijk

Het valt mij dat er een aanzienlijk groot aantal mensen zijn die hun vrije weken met een verkeerde instelling beginnen. Vergeet namelijk niet dat het genieten gelijk begint zodra jij de deur uitloopt. Ook al moet je met de auto nog een stuk rijden, de vakantie is dan al volop bezig. Laat je werk daarom ook thuis achter wanneer je door de voordeur stapt. Moet je nog wat afmaken? Dat kan je mooi doen nadat je terug bent! Een heerlijke vakantie begint met de juiste instelling. Kortom, laat het los.

#2 Doe minimaal 1 ding voor jezelf

Of je nou alleen op stedentrip gaat, met een gezin op een camping staat of met je partner in een all-inclusive resort geniet. Probeer in ieder geval 1 ding te doen puur voor jezelf. Ik raad vooral ouders aan deze dikke tip goed op te volgen. Het is natuurlijk heerlijk om weg te zijn van het alledaagse leven. Tegelijkertijd blijven die kleintjes al je aandacht en energie opeisen. Daarom is het een goed idee om elkaar af te lossen en beide iets voor jezelf te doen. Past je partner op de kids? Dan kan jij even lekker bijkomen in de sauna. Uiteraard geldt dat ook andersom. Een vakantie is heerlijk wanneer iedereen heeft genoten. Doe daarom minimaal 1 ding voor jezelf tijdens de trip.

#3 Denk niet te ver vooruit

Een andere dikke tip die ik je wil meegeven is om van tevoren geen plannen te maken na je vakantie. Dan ben je dus al onbewust bezig met het idee dat die heerlijke weken zo voorbij zijn. Denk daarom rond de periode dat je weg gaat niet te ver vooruit. Houd je agenda lekker leeg en neem contact op als je weer terug bent. Er wordt niet voor niets altijd aangeraden om “in het moment” te zijn als je er tussenuit bent.

#4 Bijwerken aan je kleurtje

Wanneer wij Nederlanders naar een zonnig land gaan, dan hebben we de neiging veel te veel in de zon te liggen. Natuurlijk willen we allemaal dat felbegeerde bruine kleurtje. Dat voelt soms als het bewijs dat je een heerlijke vakantie hebt gehad. Hiervoor hoef je echter niet elke keer te verbranden. Ga goed voorbereid in de zon liggen. Smeer bijvoorbeeld bijtijds jezelf weer in met zonnebrand. Op die manier werk je aan een gezond kleurtje. Bovendien zul je dan veel meer ontspannen liggen zonnen!

#5 Er is niets mis met een last-minute

Kom jij nu tot de realisatie dat je helemaal geen vakantie naar de zon hebt geboekt? Wil je er wel graag tussenuit, om wat voor reden dan ook? Geen probleem! Er zijn zat websites die uitstekende last-minute vakanties aanbieden. Persoonlijk ben ik een fan van Bebsy. Niet alleen hebben zij de beste deals voor stedentrips. Daarnaast is de keuze ook reuze als je nog even snel een vakantie moet boeken. Klik gerust op de link voor meer informatie! In ieder geval kun je met al mijn tips genieten van een heerlijke vakantie!

Geef een antwoord