Klusjes voor in de zomer

Tijdens de zomermaanden wil je natuurlijk het liefst lekker in het zonnetje zitten terwijl je van een ijsje geniet. Echter moeten er aan of in het huis vaak nog wel wat klusjes gebeuren. In deze blog geef ik een overzicht van een aantal klusjes die in de zomer goed te doen zijn.

Onkruid weghalen

Ik denk dat het onkruid weghalen uit de tuin niet je favoriete bezigheid is en logisch. Ookal heb je een apparaat waarmee je het onkruid kan weghalen, je moet nog steeds de energie ophalen om het echt te gaan doen. Laat staan dat je het met de hand moet doen, eigenlijk heeft niemand daar zin in. Echter is het toch belangrijk om te doen. Niet alleen doordat je je tuin er netjes bij wilt zien staan, maar ook doordat je niet wilt dat tegels scheef gaan liggen. Daarnaast is het toch fijner om het in het zonnetje te doen dan in een regenbui in de herfst of zelf een sneeuwbui in de winter. Probeer je zin je kweken door jezelf bijvoorbeeld achteraf te belonen op een ijsje of iets anders lekkers. Of zet lekker de radio aan terwijl je bezig bent. Hopelijk gaat dit klusje dan toch iets gemakkelijker.

Schutting

Naar het onkruid in de tuin kijk je natuurlijk ook altijd tegen de schuttingen aan. Check in de zomer dus of deze nog stevig genoeg staat. Het hout aan de onderkant van de schutting kan namelijk gaan rotten waardoor de schutting zwakker komt te staan. Daarnaast is het ook belangrijk om de schutting een lik verf te geven. Daarmee bescherm je de schutting niet alleen tegen de weersomstandigheden, maar geef je je tuin ook weer een verzorgd uiterlijk. Ditzelfde geldt overigens voor de kozijnen en de deuren. Check dus of deze nog beschermd zijn voor het komende jaar of dat ze nu een extra laag verf nodig hebben. Vergeet niet goed het raam af te tapen als je gaat verven, het is namelijk zonde om verfresten op het raam te hebben.

Tegels

Als je tegels hebt, kunnen deze door het jaar heen verkleurd zijn. Dit kan komen door onkruid, verrotte bladeren, mos of gewoon door de weersomstandigheden. Deze verkleuring kan echter op een simpele manier worden weggehaald. Namelijk door met de hogedrukspuit over de tegels heen te gaan. Zo verdwijnt de viezigheid en heb je weer mooie tegels. Daarnaast geef je gelijk de plantjes goed water.

Geef een antwoord