wakeboard

Lekker op je wakeboard in de zon

We zijn weer hard op weg richting de zomer. De tijd dat we weer lekker kunnen recreëren aan het water. Daar hebben we in Nederland gelukkig genoeg van en is er ook veel keuze wat je kunt doen op het water. Eén van die zaken is lekker aan de slag op je wakeboard. Een populaire watersport waarbij je met een soort skateboard op het water tricks doet op de hekgolf van de speedboot die je voorttrekt. Je kun dit doen achter een speedboot, maar er zijn ook special parken waarbij je wordt voortgetrokken door een kabelbaan. Bij de aanschaf van een wakeboard zijn dus wel wat zaken waarop je moet letten, daar vertellen we meer over in dit blog.

Waar let je op bij de aanschaf van een wakeboard?

De keuze bij de aanschaf baseer je vooral op het niveau wat je hebt. Een gevorderd iemand stelt andere eisen dan iemand die net gaat beginnen. Als beginner wil je vooral een wakeboard waarbij het makkelijk is om de controle te houden. Een gevorderd iemand wil vooral veel gevoel met het board hebben zodat de tricks nauwkeuriger zijn uit te voeren. Deze verschillen zitten vooral in de stijfheid van het wakeboard. Hoe stijfer hoe meer gevoel je ermee hebt en een flexibeler board is makkelijker om controle over te houden. Ook zitter er verschillen in het board wat je achter de speedboat gebruikt en in het park. De beginner kan ook kiezen voor een board wat geschikt is voor alletwee. Bij de bindingen zie je bindingen die geschikt is voor meerdere schoenmaten. Ideaal voor beginners die met meer mensen plezier willen beleven aan één board. Uiteraard zit je daarmee wat minder “vast” aan het board waardoor het gevoel wat minder is. Een gevorderde zal hier dus niet voor kiezen. Deze kiezen vaak voor bindingen met veters die lekker strak te snoeren zijn zodat je maximaal gevoel hebt met het board.

Welke kleding draag je met wakeboarden?

Dat is uiteraard afhankelijk van het weer. Bij echt mooi zomers weer draag je een short waarmee je voldoet aan het modebeeld wat gebruikelijk is in de wakeboard wereld. Als de temperaturen wat frisser zijn zal je gebruik moeten maken van een zogenaamd wetsuit. Neopreen het materiaal waar het wetsuit van gemaakt is zorgt ervoor dat je lichaam op lichaamstemperatuur blijft. Zorg ook voor een zwemvest wat comfortabel is om te dragen. Er worden zwemvesten geproduceerd die hier uitermate geschikt voor zijn.

Geef een reactie