Wintersport: wat mee te nemen

Wintersport

Het is weer het einde van de winter en we weten allemaal wat dat betekent. Het is weer tijd voor wintersport! Sommige van ons zijn al geweest, anderen (zoals ik) moeten nog eventjes wachten, maar het is toch altijd heerlijk om dat weer in het verschiet te hebben. Ik tel de dagen altijd echt af tot ik weer heerlijk op zo een bergtop om me heen kan kijken, de zon op mijn gezicht mag voelen en even helemaal bezig kan zijn met het sporten in plaats van met werk of andere beslommeringen die thuis de tijd vullen. Even gewoon lekker in de natuur, gezond bezig zijn en daarna lekker ontspannen op een terras of op een feestje. Wij gaan met een vriendengroep van de middelbare school elk jaar in maart nog even op wintersport. De grootste drukte is dan al geweest waardoor de pistes wat rustiger zijn, het is niet meer ijskoud maar er ligt nog voldoende sneeuw en het is voor ons echt een soort afsluiter van de winter. Als je terugkomt is het alweer bijna april en dat is praktisch lente.

Lijstje

Echter ben ik elk jaar weer bezig met wat er ookalweer allemaal mee moet op zo een wintersport. Er zijn een paar dingen die ik standaard vergeet – hartstikke irritant als je eenmaal op die piste staat en er achter komt dat je dat nog ergens moet kopen. Daarom heb ik besloten een lijstje te maken die ik steeds meer wil gaan aanvullen en die deel ik natuurlijk graag met jullie:

  • Natuurlijk je standaard skikleding: helm, ondershirts, shirts, skisokken, skibroek en jas. En als je eigen ski’s hebt zijn die ook erg handig om mee te nemen;
  • Tijgerbalsem en andere spiercreme! Vaak verrek je toch wel iets tijdens het skiën en dan ben je behoorlijk blij als je daar savonds wat aan kan doen zodat je niet de hele vakantie met een stijve kuit of bovenbeen verder moet;
  • Je hebt natuurlijk je skibril met UVbescherming, maar wat heel fijn is om ook mee te hebben is een zonnebril voor buiten het skiën om. Als je bijvoorbeeld even door het dorp loopt, of naar een feestje gaat. Ik heb hiervoor een Zonnebril goedkoop op de kop getikt bij  Sunnyglasses, en de leukste staan (vind ik zelf) tussen de Festival zonnebrillen. Deze zitten heerlijk en beschermen je ogen goed;
  • Iets om te lezen of te puzzelen voor de avonden;
  • Een kruidensetje voor het koken!
  • (…..)

Wat mist er volgens jou op deze lijst? Laat het me weten, dan voeg ik het toe!

 

Geef een antwoord