Letselschadevergoeding is normaal en sociaal

Naar mijn mening leven wij in een solidair land. Dat dacht ik tenminste. Ik ben er altijd erg blij mee dat ik, vroeger, nooit ben aangeraden of iets wat daarbij in de buurt komt. Alleen als kind ben ik eenmalig in een autodeur gefietst. Ik fietste ‘rustig’ naar school en een man zwaaide opeens zijn deur open zonder te kijken of er iets aan kwam. Vervolgens kon ik met mijn tanden zijn raam omhoog of omlaag doen. Er was geen sprake van een letselschadevergoeding. De man was uiteraard heel boos op mij, maar het was mijn schuld niet. Ik reed namelijk aan de goede kan van de weg. Ik breng het onderwerp op omdat ik laatst wel bij een ongeluk betrokken was, en van letselschadevergoeding was geen sprake.

 

Je hebt altijd recht op letselschadevergoeding

Zelfs als het niet jouw schuld is heb je alsnog recht op letselschadevergoeding. Je kan praktisch een kamikazeactie op de Peugeot van de buurman verrichten en je hebt nog steeds recht op letselschadevergoeding, denk ik. Waar het op neer komt is dat de automobilist vaak de schuldige is. Een paar avonden terug fietste ik in het donker terug naar huis toen een auto tegen mijn achterwiel aanreed. Ik hoor het iedereen al denken, maar mijn voor-en-achterlicht stonden allebei keurig netjes aan. Ik werd gewoon geschept door een onoplettende automobilist. Gelukkig ging de auto niet hard, dus kon ik mijzelf nog opvangen, maar mijn achterlicht lag er wel af en heel recht was mijn fiets ook niet meer. Ik had recht op letselschadevergoeding, maar dat kreeg ik niet. De automobilist reedt geschrokken door. Daar gaat mijn mening dat wij in een solidair land leven.

 

Het nieuwe normaal

Dit soort voorbeelden hoor je steeds vaker. Iemand wordt geraakt door een auto en de auto rijdt gewoon door. Nu was er bij mij niet veel aan de hand en was de vergoeding vrij klein geweest. Maar voor personen die echt fysieke klachten krijgen en recht hebben op een degelijke letselschadevergoeding is heel erg. Voor hen is een letselschadevergoeding voor bedoeld. Het hoort niet, maar het kan iedereen overkomen om een verkeersongeluk te creëren. Letselschadevergoeding is bedoeld om dan de gedupeerde te helpen. En als je gewoon doorrijdt kan je niet meer iemand helpen. Dus of de manier waarop de letselschadevergoeding door de automobilist wordt betaald moet veranderen, of mensen moet gewoon zorgzaam en sociaal zijn en stoppen als ze een ongeluk veroorzaken. Dan wordt alles eerlijk afgehandeld. Daar is een letselschadevergoeding ook voor bedoeld. Of het nu gaat om een serieus incident of een kind in je voordeur.

Geef een reactie